TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ALANI

"Gelecekte seni bekleyen muhteşem bir mesleğin var, sadece senin keşfetmeni bekliyor." SUNA ALBAYRAK

Tanımı:

Yapı tesisat teknisyeninin sahip olması gereken; yapılarda sıhhi tesisat, atık su tesisatı, yangın tesisatı, ısıtma ve doğal gaz iç tesisatı ile ilgili montaj, bakım, onarım ve işletmesini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı:

Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanında yapı tesisat teknisyeninin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Kalbinizi işinizin ve işinizi de kalbinizin içine yerleştirmelisiniz.

Thomas J. Watson

Üniversite(2 Yıllık):

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanında öğrenim gören öğrenciler aşağıdaki üniversitelerde bulunan bölümleri( 2 yıllık ) tercih ettiklerinde ek puan alabilirler :

- Doğalgaz ve Tesisatı teknolojisi

- Gaz ve Tesisatı Teknolojisi

- İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi

- Yapı Tesisatı Teknolojisi

Üniversite(4 Yıllık):

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanında öğrenim gören öğrenciler aşağıdaki üniversitelerde bulunan bölümleri( 4 yıllık ) tercih ettiklerinde ek puan alabilirler :

- Enerji Sistemleri Mühendisliği

Mesleğini iyi seçmezsen, hayatın boyunca mutsuz olabilirsin.

GELECEĞİN MESLEĞİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ NEDİR VE NE İŞ YAPAR ?

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, her türlü enerjinin yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve çevreyle uyumlu bir şekilde üretilmesinden, tüketiciye sunulması ve ekonomik olarak kullanılması süreçlerini planlayan, projelendiren, uygulayan ve bu konularda strateji geliştiren bir disiplinidir. Tanım olarak böyle söylenen bu meslek kabaca enerjiyi ucuz ve kaliteli hale getirecek şekilde sistemler, araç ve gereçler kullanan mühendislerdir. Bu meslek dünya ve ülkemizde de bilinmeye başlamıştır. Bu disiplin dalını bitirecek öğrenciler üniversitelerinden Enerji Sistemleri Mühendisi diploması ve unvanı alacaklardır. Ayrıca bölümün en büyük avantajı enerji ile alakalı bütün özel ve kamu şirketlerinde çalışabilme olanağıdır. Enerji Sistemleri Mühendisleri geleceğin mühendislik dalıdır.

İş Olanakları:

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanında öğrenim gören öğrenciler aşağıdaki iş alanlarında çalışabilirler :

- Kendi iş yerini açabilme imkanı

- Devlet kamu ve kuruluşlarında

- Doğalgaz firmalarında

- Mekanik tesisat proje firmalarında

- Klima satış ve yetkili servislerinde

- Elektrik ark kaynağı ve gazaltı kaynağı yapan fabrikalarında

- Kombi yetkili servislerinde;

Tekniker, Teknisyen ve Enerji Mühendisi olarak çalışabilirler.

17-02-202217-02-202217-02-202217-02-202217-02-202217-02-202217-02-202217-02-202217-02-2022

Yayın: 17.02.2022 - Güncelleme: 17.02.2022 09:02 - Görüntülenme: 336

Etiketler :